Mes: febrer de 2020

Eugeni S. Reig publica «Des del meu racó»

Des de 1999, quan es va publicar la primera edició de l’exitós Valencià en perill d’extinció, l’autor i membre fundador de TFV Eugeni S. Reig ha escrit uns 200 articles de premsa, així com nombrosos estudis i ressenyes de llibres publicats en diversos mitjans de comunicació, tant electrònics (InfoMigjorn, Núvol, La Veu, Pàgina26.com, ARA Multimèdia) com en paper (El Punt, Ciudad de Alcoy, Levante-EMV, Las Provincias i Mediterráneo), i també en revistes especialitzades com ara Aula de Lletres Valencianes, Caplletra, Llengua Nacional, El Tempir i Valencia al habla.

Ara ha eixit a la llum el llibre Des del meu racó (editat per la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi), que conté una selecció de les millors publicacions d’Eugeni S. Reig: 79 articles de premsa, 17 estudis i 8 ressenyes, alguna d’elles inèdita. Una obra de 424 pàgines que no pot faltar en cap biblioteca valencianista.

Vicent Baydal, croniste de la ciutat de València

Fa més de 15 anys, en valencianisme.com ens ajuntàrem valencianistes de diverses generacions que teníem un origen divers: els uns veníem del catalanisme; els altres, del blaverisme; i uns quants eren tan jóvens, que només es veien i es qualificaven com a valencianistes. Entre eixos valencians, estava un joveníssim Vicent Baydal.

Aquella pàgina web dels primers anys principi del mil·lenni nou no ha renovat el valencianisme del tot. Però ha fet aportacions significatives.

Continua llegint

Pin It on Pinterest