Taula de Filologia Valenciana, en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Caixa Popular, celebrarà la «XV Jornada sobre el valencià. Pedagogia (llengua i literatura), ús social i normativa», el pròxim dissabte 11 de novembre del 2023 en el Centre Públic de Formació de Persones Adultes Josep Pasqual i Tirado, de Castelló de la Plana (Av. Germans Bou, 26).

Programa

9:30. Inauguració. Parlaments de Vicent Satorres, subdirector general de Política Lingüística, de Vicent Sales, 2n tinent d’alcalde de Castelló de la Plana i regidor de Relacions Institucionals, de Josep Palomero, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i Josep Saborit, de Taula de Filologia Valenciana.

09:45. Entrega dels premis «Joaquim Garcia Girona» i «Jordi Valor» als millors treballs presentats.

10:00. Josep Palomero: «Els escriptors valencians de l’exili». Conferència patrocinada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en el marc de les activitats de l’Escriptor de l’Any 2023.

10:30. Carles Fenollosa: «Irreductibles: una nova mirada a la història del valencià i de la seua literatura».

11:00. Àngel Calpe: «15 anys de Taula de Filologia Valenciana, 15 anys d’estudis sobre el valencià».

11:30. Descans.

12:00. Lucía Deltoro: «La preposició a en l’objecte directe en l’obra de Fabra. Estudi i alternativa».

12:30. Miquel Àngel Romero: «Les sibilants alveolars fricatives valencianes en l’ensenyament mitjà valencià».

13:00. Carles López Cerezuela: «Neurolingüística valenciana».

13:30. Josep Francesc Sala: «Continuïtat lingüística en la frontera llenguadociana-catalana: la paràbola  del fill pròdig en llenguadocià donasanenc i català rossellonés».

14:00. Cercle Isabel de Villena (Josep Saborit i Jordi Cassany-Bates): «Propostes del Cercle Isabel de Villena sobre el model de llengua del valencià».

15:00. Dinar de germanor.

17:00. Assemblea anual de Taula de Filologia Valenciana (només membres de l’associació).

Inscripció a la Jornada

L’assistència a la Jornada és lliure, però l’aforament estarà limitat a la capacitat del local. Així, és recomanable inscriure’s i avisar, si és el cas, de la intenció d’assistir al dinar de germanor, omplint este formulari.

La inscripció s’ha de fer abans del 8 de novembre a les 10.00 hores. A partir d’eixa data, l’organització no pot garantir ni l’assistència per les limitacions d’aforament ni la disponibilitat de materials de cortesia.

Les persones inscrites rebran un certificat d’assistència en format electrònic, que és debades per als membres de Taula de Filologia Valenciana. Qui no siga membre però vullga el dit certificat d’assistència, haurà de pagar una quota de 5 €, que pot fer efectiva per transferència bancària al compte ES25 3159 0010 5222 1273 1117 (BIC: BCOE-ESMM159) o bé pagant en efectiu el dia de la Jornada.

Descarregar el cartell i el programa en pdf (2 MB).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *