VI JORNADA SOBRE EL VALENCIÀ. PEDAGOGIA (LLENGUA I LITERATURA), ÚS SOCIAL I NORMATIVA

Taula de Filologia Valenciana convoca la «VI Jornada sobre el valencià. Pedagogia (llengua i literatura), ús social i normativa», que es realitzarà el dissabte 25 d’octubre del 2014 en Betxí (la Plana Baixa). Així mateix, obri la convocatòria del premi “Joaquim Garcia Girona” 2014, que té per objecte el foment de la investigació en els àmbits ressenyats.

Taula de Filologia Valenciana és una associació formada per docents d’institut i d’escola, tècnics lingüístics, escriptors i professors d’universitat, entre altres, que té per objecte fomentar la investigació i la publicació de treballs sobre la pedagogia de la llengua i la literatura valencianes, la normativa lingüística i l’ús social de la llengua.

ASSISTÈNCIA I PARTICIPACIÓ

Podrà assistir a la Jornada qualsevol persona interessada per la llengua i la literatura valencianes. Els assistents que s’hi inscriguen rebran un certificat d’assistència si el sol·liciten.

Les persones que vullguen participar amb una comunicació hauran de presentar una proposta sobre els camps següents:

 •       Pedagogia i ensenyament de llengua o literatura
 •       Ús social del valencià
 •       Norma lingüística (existent o desitjable)
 •       Formació o evolució del model lingüístic valencià
 •       Ressenya d’un treball publicat (article o llibre)

Les comunicacions hauran de ser originals originals i encoratgem a presentar treballs d’investigació. Els participants hauran de presentar un document amb una proposta que incloga el títol de la comunicació, nom i filiació de l’autor o autors, la descripció l’objecte d’estudi i l’estat de la qüestió, problema que el treball vol solucionar, metodologia usada i almenys un avanç dels resultats esperats i les conclusions. L’extensió màxima de la proposta serà de 300 paraules o 2.500 caràcters. La data límit per a la presentació del dit document és el 26 de maig del 2014 (ATENCIÓ: ampliació del període fins al 30 de juny, inclusivament), i es podrà realitzar per correu electrònic a taulafilologiavalenciana@gmail.com.

Les propostes seran revisades pel comité organitzador de la Jornada, que comunicarà per correu electrònic a l’autor o autors l’acceptació o no del treball en la primera setmana de juliol.

El comité organitzador seleccionarà també les propostes que puguen aspirar al premi “Joaquim Garcia Girona” 2014.

Els autors les propostes dels quals hagen sigut acceptades hauran d’enviar el treball final al correu electrònic susdit. La data límit de l’enviament és el 15 de setembre del 2014, fins a les 14 hores.

Les comunicacions presentades en la Jornada podran ser seleccionades per a publicar-les en la revista científica Aula de lletres valencianes. Revista valenciana de filologia.

PREMI “JOAQUIM GARCIA GIRONA”

El premi “Joaquim Garcia Girona” 2014 té per objecte el foment de la investigació original sobre la pedagogia de la llengua i la literatura valencianes, la normativa lingüística i l’ús social de la llengua entre persones que no es dediquen professionalment a la docència universitària. Està sufragat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i té una dotació econòmica de 1.000 euros. Amb tot, els participants assumixen que l’atorgament de la dita quantitat està subjecte a la disponibilitat pressupostària. El jurat del premi estarà integrat pels membres del consell de redacció de la revista Aula de lletres valencianes. Revista valenciana de filologia, els quals són professionals qualificats coneixedors de la temàtica a valorar.

PROGRAMA PROVISIONAL

El programa provisional de la Jornada serà anunciat en haver seleccionat les propostes de comunicacions, i el definitiu apareixerà quan els treballs finals estaran valorats.

L’estructura de la Jornada serà:

 •       Entrega de materials als inscrits a la Jornada.
 •       Inauguració de la Jornada.
 •       Entrega del premi “Joaquim Garcia Girona” i intervenció de l’autor premiat.
 •       Presentació de les comunicacions seleccionades (de quinze minuts de duració) i de treballs d’altres autors que publiquen en la revista Aula de lletres valencianes. Revista valenciana de filologia.
 •       Taula redona.
 •       Dinar de germanor.

INSCRIPCIÓ A LA JORNADA

L’assistència a la Jornada és lliure, però el fet d’inscriure’s permet a l’assistent sol·licitar un certificat d’assistència i informar si assistirà al dinar de germanor. La inscripció s’haurà de fer omplint este formulari i enviant-lo al correu electrònic info@filologiavalenciana.org. Tal inscripció serà en tot cas gratuïta per als membres de Taula de Filologia Valenciana, mentres que els no socis tindran una quota de 5 € només en el cas que sol·liciten certificat. Es podrà fer efectiva per transferència bancària al compte ES25 3159 0010 5222 1273 1117 (BIC: BCOEESMM159) o en efectiu en la inauguració de la Jornada. L’organització reservarà materials per als inscrits amb antelació, però no pot garantir la disponibilitat d’estos a la resta d’assistents.

Dates a tindre en compte:

 •       Termini de presentació de propostes de comunicació: 26 de maig del 2014 (ATENCIÓ: ampliació del període fins al 30 de juny, inclusivament).
 •       Confirmació de propostes acceptades i publicació del programa provisional: primera setmana de juliol.
 •       Termini de presentació de treballs finals per a la Jornada i el premi: 15 de setembre del 2014, fins a les 14 hores.
 •       Publicació del programa definitiu: octubre del 2014.
 •       Celebració de la Jornada: 25 d’octubre del 2014 (Betxí).

PUBLICACIÓ DE TREBALL

Feta la Jornada, el consell de redacció d’Aula de lletres valencianes. Revista valenciana de filologia proposarà la publicació de les comunicacions que seleccione i del treball guanyador del premi “Joaquim Garcia Girona”. Els autors disposaran d’un mes per a donar la versió final, que s’haurà d’ajustar a les normes de presentació d’originals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *