Taula de Filologia Valenciana, en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Caixa Popular, obri la convocatòria dels premis «Joaquim Garcia Girona» i «Jordi Valor», en el marc de la Jornada sobre el valencià que organitza anualment l’associació.

Estos premis estan destinats preferentment a persones que no es dediquen professionalment a la investigació universitària. La finalitat és potenciar que els docents de les escoles i dels instituts i altres professionals de la llengua participen activament en els estudis sobre el valencià.

El premi «Joaquim Garcia Girona» (1r premi) està sufragat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i té una dotació econòmica de 1.000 euros. El premi «Jordi Valor» (2n premi) està patrocinat per la Caixa Popular i té una dotació de 300 euros. Amb tot, els participants assumixen que l’atorgament de les dites quantitats estan subjectes a la disponibilitat pressupostària. El jurat dels premis estarà integrat pels membres de la Junta Directiva de l’associació Taula de Filologia Valenciana, que els podrà declarar deserts si els treballs no assoliren la qualitat necessària. Els membres de la Junta Directiva podran presentar treballs a la jornada però no optar als premis.

Participació

Podran optar als premis «Joaquim Garcia Girona» i «Jordi Valor» els treballs originals inèdits que es presenten la Jornada sobre el valencià relatius als camps següents:

• Pedagogia i ensenyament de llengua o literatura
• Formació o evolució del model lingüístic valencià
• Ús social del valencià
• Ressenya crítica d’un treball publicat (article o llibre)
• Norma lingüística (existent o desitjable)

Les persones interessades hauran de presentar una proposta que incloga el títol del treball, nom i lloc de treball de l’autor (o autors), descripció succinta de l’objecte d’estudi, de la causa del treball i del resultat esperat.

L’extensió màxima de la proposta serà de 300 paraules o 2.500 caràcters. La data límit per a presentar-la serà el 2 de novembre del 2020 i s’enviarà al correu electrònic de l’associació (taulafilologiavalenciana@gmail.com).

Les propostes seran revisades per la Junta Directiva de Taula de Filologia Valenciana, que comunicarà per correu electrònic durant la primera quinzena de novembre si el treball ha sigut acceptat.

Els treballs acceptats que opten a un premi hauran de ser presentats, completament elaborats, abans del dia 1 de desembre de 2020. Junt amb el treball, els participants hauran de fer arribar a TFV un vídeo amb una presentació audiovisual locutada que tinga una duració entre 10 i 20 minuts i que incloga com a mínim la veu l’autor o autora i imàtgens. Dita presentació es reproduirà el matí del dissabte 19 de desembre en el marc de Jornada sobre el valencià que, en esta ocasió, tindrà caràcter virtual.

Els autors es comprometen a participar virtualment en la jornada per a respondre les preguntes dels assistents sobre els seus treballs respectius. Així mateix, els autors accepten que Taula de Filologia Valenciana podrà fer difusió de les seues presentacions i intervencions sense que això implique cap renúncia al seu dret d’autoria.

La participació en la convocatòria dels premis implica l’acceptació d’estes bases.

Resolució dels premis

El jurat farà pública la seua resolució sobre els premis «Joaquim Garcia Girona» i «Jordi Valor» en la pàgina web de Taula de Filologia Valenciana el dia 15 de desembre.

En la inauguració de la Jornada sobre el valencià, representants de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de Caixa Popular presentaran els premis i els lliuraran virtualment als guardonats.

Publicació de treballs

Els treballs que es presenten a la Jornada podran ser seleccionats per a publicar-los en la revista científica anual Aula de Lletres Valencianes.
Els autors que aspiren a publicar el treball s’hauran d’ajustar a les normes editorials de la revista.

El Consell de redacció d’Aula de Lletres Valencianes. Revista Valenciana de Filologia farà una primera valoració dels treballs i enviarà aquells que responguen als criteris editorials de la revista als membres del Consell assessor, que faran l’avaluació definitiva.

Podeu descarregar les bases de la convocatòria ací.

Organitza i col·laboren:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *