A partir d’ara, podeu accedir al treball de Raquel Casesnoves Ferrer «Quin valor té el valencià per als joves i com ha canviat amb els anys: un estudi sobre actituds lingüístiques», publicat en el número 1 de la revista Aula de Lletres Valencianes. L’estudi mostra els efectes de la normalització lingüística sobre la imatge del valencià per mitjà de la comparació de dos proves realitzades en una població semblant, amb una dècada de diferència (1998 i 2008). Segons l’autora, hi ha hagut un canvi dràstic de les actituds: «els joves ja no consideren que el castellà siga la llengua de prestigi per excel·lència», i el valencià «ha perdut el seu valor identitari». Feu clic ací per a llegir el treball, i ací per a consultar altres treballs del número 1 de la revista.

Raquel Casesnoves Ferrer ha sigut investigadora Ramón y Cajal entre l’any 2008 i 2012 en l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra. El seu interés clau consistix en la recerca dels factors socials i psicològics que condicionen i motiven els individus a parlar una llengua. Entre altres, ha publicat els articles «The Valencian revival: why usage lags behind competence» (Language in Society, 2004/1) i «Changing linguistic attitudes in Valencia. The effects of Language Planning Measures» (Journal of Sociolinguistics, 2010/14 (4).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *